Een rijke historie

Meer over Leijhof

De Leijhof kent een rijke geschiedenis die helemaal terug reikt naar 1874. Toen nog villa Rustoord genoemd. Lees hieronder alle ontwikkelingen door de jaren heen.

George Perk

Als villa Rustoord liet de Oisterwijkse ondernemer George Perk het dat jaar bouwen. Naar hem is dan ook restaurant The George en treasure lounge Perk’s vernoemd.

Het landhuis deed later, in 1927, dienst als kindertehuis, opgericht door de zusters van Barmhartigheid uit Maastricht. Het was de bedoeling dat zij opvoeding gingen geven aan kinderen van allerlei rang en stand, indien die opvoeding om een of andere reden niet bij het kind thuis kon plaatsvinden. Ook baby’s werden (en met graagte) opgenomen.

De oorlog overleefd

Tijdens de oorlog ontplofte een Duitse munitietrein bij het station van Oisterwijk, hetgeen Rustoord in een grote puinhoop bracht. Er woonden destijds 100 kinderen uit geheel Nederland in Rustoord. Men heeft toen lang op herstel moeten wachten.

In 1975 volgt de sluiting van Villa Rustoord. De Zusters Rustoord verhuizen en verkopen het pand aan de Heusdensebaan en het A.C. de Bruyn Instituut wordt er gevestigd.

In 1986 huist er een opleidingscentrum voor vakbondsleden van de FNV.

Reuzenlevensboom

Wist je dat in de voortuin van de Leijhof de op-twee-na grootste Reuzenlevensboom van Nederland staat? Deze prachtige boom is wel 24,40 meter hoog en +- 159 jaar oud. Naast de Reuzenlevensboom staat er ook een Amerikaanse eik van 24,80 meter in de achtertuin, een beuk van 27,20 meter naast het hoofdgebouw en een tamme kastanje in de zijtuin.

Voor meer informatie over onze historische bomen kijk je op de website van Monumental Trees

Overname Christ en Annelies van Helden

In 1999 kochten Christ en Annelies van Helden het statige pand. In de jaren die volgden is het hotel flink opgeknapt en gemoderniseerd.

Sinds 2017 mag Boutique Hotel De Leijhof vier Hotelsterren voeren. De Leijhof is een prachtige, sfeervolle locatie waar men uit alle windstreken komt om te overnachten, lunchen, dineren, trouwen en feesten.

 

De ultieme Trouw Tips van Hotel de Leijhof

De ultieme Trouw Tips van Hotel de Leijhof Hotel de Leijhof biedt een ultieme trouwervaring voor jou en je partner. Naast een betoverende locatie, biedt Hotel de Leijhof namelijk ook deskundig advies om te zorgen dat alles geheel vlekkeloos verloopt op de speciale...

Lees meer

5 redenen om jullie bruiloft bij Hotel de Leijhof te vieren

Trouwen bij de Leijhof:5 redenen om te trouwen bij Hotel de Leijhof in Oisterwijk Een van de dagen in jullie leven die jullie voor altijd zullen koesteren, is jullie trouwdag. De keuze van de locatie voor jullie droomhuwelijk is daarbij van groot belang. Nog aan het...

Lees meer

Jouw bedrijfsevenement bij De Leijhof

Wij begrijpen dat de locatie van je bedrijfsevenement van ontzettend groot belang is. Wij hebben jarenlange ervaring binnen het organiseren van bedrijfsevenementen, productlanceringen, klantendagen, presentaties en productdemonstraties en denken graag met je mee om...

Lees meer